Fietstrainers

sort-descending

Fervente fietsers willen niet alleen buiten fietsen, maar willen hun geliefde hobby ook binnenshuis beoefenen. Als het donker is buiten, zeer koud is, of als het regent, heb je misschien geen zin om buiten te gaan fietsen. Je koersfiets of mountainbike op een fietstrainer installeren is dan de perfecte oplossing. Dankzij interactieve applicaties zoals Zwift of de Tacx Desktop App kan je een prima training afwerken Ă©n zelfs in contact komen met andere fietsers. Professionele wielrenners maken zelfs van fietstrainers en applicaties gebruik om realistische trainingen af te werken. Wil jij ook het hele jaar door blijven trainen? Koop dan nu je fietstrainer via de Fashion For Cycling-webshop of kom even langs in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen en stel al je vragen aan onze medewerkers.

Fietstrainer kopen?

Vandaag de dag is een fietstrainer een onmisbaar onderdeel van je fietsmateriaal. Afhankelijk van het type trainer kan je zelfs meteen aan de slag. Bij sommige modellen heb je wel nog enkele accessoires absoluut nodig of zijn ze gewoonweg handig. Zulke accessoires voor fietstrainers zijn bijvoorbeeld een zweetdoek, trainerband, trainingsmat, voorwielsteun of klimsimulator.

Je kan met een fietstrainer goed indoor trainen en zo in betere conditie dan ooit aan het outdoorseizoen beginnen. Een fietstrainer is er daarom voor iedereen, van beginner tot prof.

Welk type fietstrainer heb je nodig?

Welke fietstrainer je nodig hebt, hangt af van wat je wil bereiken. Snel even opwarmen voor een pistewedstrijd of een lange indoor training afwerken? Trainen in een gesimuleerde wereld of toch maar liever al fietsend Netflix kijken? Voor iedereen hebben we de gepaste set-up.

  • Fietsrollen: Fietsrollen (ook wel rollenbank genoemd) bestaan al het langst. Je fiets staat los op deze fietstrainer dus je moet zelf het evenwicht zien te bewaren. Zeker als je dit niet gewoon bent, kan dit knap lastig zijn. Dit type rollen wordt minder vaak gebruikt voor lange ritten om te trainen, maar eerder als opwarming of cooling-down bij wedstrijden op de piste of de weg. Ze zijn dan ook heel licht en makkelijk opvouwbaar. Je kan fietsrollen niet gebruiken in combinatie met trainingssoftware.

  • Basis fietstrainer: Bij de basis fietstrainers zit je fiets wel vast, meestal met het achterwiel, soms met het voorwiel. Het zijn dus wheel-on fietstrainers. Je wiel steunt op een remrol die je weerstand geeft. Je kan de weerstand zelf veranderen met behulp van een hendeltje dat je aan je stuur hangt. Basis fietstrainers zijn niet-interactieve fietstrainers, dus niet koppelbaar met trainingssoftware. Je kan wel Zwift, BKool, Tacx en andere apps gebruiken als je fiets is uitgerust met een powermeter en snelheids- of cadanssensor maar de ervaring zal minder goed zijn.

  • Smart fietstrainer: Wegens hun enorme veelzijdigheid zijn smart fietstrainers tegenwoordig absoluut het populairst. Dit type trainer gebruik je voor social rides online of om een strikt trainingsschema af te werken. Er zijn 3 verschillende types: interactieve wheel-on fietstrainers, direct-drive fietstrainers en smart bikes. Bij direct-drive trainers heb je een vliegwiel waarop je een cassette monteert. Je haalt je achterwiel er dus uit. Voor een smart bike heb je zelfs geen koersfiets meer nodig. Dit is namelijk een volledige, interactieve hometrainer die je een echte totaalervaring biedt.

Bestel je nieuwe fietstrainer op fashionforcycling.be

Wil jij ook het hele jaar door in topconditie blijven, zonder door weer en wind buiten te gaan fietsen? Dan is een nieuwe fietstrainer kopen absoluut een goede beslissing. Koop je fietstrainer meteen online via de webshop met gratis levering in België of kom al je vragen stellen aan onze ervaren medewerkers in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.

 

Fietstrainers
Tacx fietstrainers
Wahoo Kickr fietstrainers
Elite fietstrainers