Fietswielen

sort-descending

Het hoeft geen betoog dat de wielen een cruciaal onderdeel zijn van je fiets. De wielen - en bij uitbreiding ook de banden - zijn het enige onderdeel dat contact maakt met de ondergrond. Het comfort, het stuurgedrag, de rolweerstand, de aerodynamica en het vermogen om snel op te trekken of een afdaling heelhuids door te komen hangt allemaal af van je fietswielen. Verschillende soorten hebben elk hun eigen specificaties en worden daarom ook elk in specifieke situaties gebruikt. Een wielset om te klimmen bijvoorbeeld is anders dan een aerodynamisch wiel voor het vlakke. Heb jij ook nieuwe fietswielen nodig? Ontdek ons aanbod en koop meteen online via de Fashion For Cycling-webshop.

Fietswielen kopen?

Ongeacht voor welke fiets je nieuwe fietswielen wil kopen, je zal eerst enkele keuzes moeten maken. Welke set-up je gebruikt, kan je keuze ook beperken. De eerste keuze is die tussen fietswielen voor velgremmen of voor schijfremmen. Elk fietswiel is ontwikkeld met het oog op een van beide systemen. Ze kunnen niet gewisseld worden. Daarnaast moet je ook weten met wat voor banden je wilt rijden. Je kan gaan voor de klassieke manier met buiten- en binnenbanden of kiezen voor tubeless. Als je tubeless wilt fietsen, moeten je velgen hier wel op afgestemd zijn. Een laatste optie is rijden met tubes. Hiervoor heb je weer nog andere fietswielen nodig. Ook je groepset is van belang. Een Shimano-body is namelijk anders dan een Campagnolo- of SRAM-body.

  • RacefietswielenWielen voor de racefiets moeten vooral licht lopen en stijf zijn. Ook het gewicht en de aerodynamica zijn van groot belang. Een wielset voor een fietstocht in de bergen moet vooral heel licht zijn, terwijl racefietswielen met hoge velgen vaak wat zwaarder zijn, maar wel aerodynamischer.

  • PistewielenPistewielen zijn zeer licht én aerodynamisch. De rolweerstand ligt vaak nog een pak lager dan bij racefietswielen. Daarnaast is uiteraard de naaf anders omdat pistewielen een vast verzet hebben.

  • Gravelwielen en cyclocrosswielen: Het verschil tussen gravelwielen en cyclocrosswielen is niet altijd even rechtlijnig. Voor beide disciplines worden banden of tubes tussen 30 en 40 mm breed gebruikt. De meerderheid van de cyclocrosswielen zijn ook geschikt voor schijfremmen. Let wel op dat bij cyclocross vaak tubes gebruikt worden.

  • MTB-wielenMountainbikewielen hebben drie mogelijke afmetingen op vlak van diameter, namelijk 26, 27,5 of 29 inch. Mountainbikewielen zijn sterk en je kan er brede banden op leggen. De lagers zijn ook beter bestand tegen vuil en vocht.

Verbeter de sportprestaties met de juiste wielen

Het juiste paar wielen kan wel degelijk een groot verschil betekenen. Wie vaak het gebergte in trekt, wil zo weinig mogelijk gewicht mee naar boven sleuren. Ook op je wielen kan je gewicht besparen. Velen kiezen daarom een lichte, aluminium wielset om te klimmen. Aluminium velgen kunnen beter tegen de hitte die ontstaat tijdens het remmen in de afdaling. Bij schijfremmen hoef je met dit verschil geen rekening te houden.

Ook het verschil tussen een 26’er en een 29’er in het mountainbiken is groot. 26 inch MTB-wielen stellen je in staat sneller op te trekken en je bent wendbaarder. Bij 29 inch MTB-wielen heb je meer comfort, een betere grip en je kan vlotter obstakels overwinnen.

Bestel gemakkelijk en snel fietswielen op fashionforcycling.be

Een nieuwe set fietswielen koop je natuurlijk bij Fashion For Cycling in Lotenhulle of Geraardsbergen. Kom snel naar de winkel en vraag advies of bestel meteen online.

 

Fietswielen
Zipp wielen
Spaaknippels
Fulcrum wielen
FFWD wielen
DT Swiss wielen
Carbon wielen